Dzień dobry!
Śniadania są dla mnie najważniejsze. Lubię zaczynać dzień od smaków, które pieszczą moje podniebienie.
Rozkochałam się w pesto rosso dość niedawno, nie przypuszczałam, że to takie pyszności! A jednak.
Pamiętajcie, że to co nieznane, niekoniecznie musi być niesmaczne.
Ryzykowne jest owszem, bo nie zawsze trafimy w gusta swoich kubków smakowych. Jednak ja żyję według zasady "Kto nie ryzykuje, ten... stracić może wiele".
Zaryzykowałam i nie żałuję!
Moc serdeczności.
:-)
KANAPKA Z CZERWONYM PESTO I JAJKIEM:
- 2 kromki chleba ze słonecznikiem.
- Pesto rosso (można zrobić samemu, ja jednak zakupiłam Pesto Rosso z Deluny, które jest bardzo wyraziste w smaku i aromatyczne).
- 2 jajka ugotowane na twardo.
- Szczypta soli.
- Szczypta pieprzu.
Następnym razem przygotuję domowe pesto.
Jestem ciekawa jego smaku.
PRZYGOTOWANIE:
Na kromki chleba nałożyć pesto, na nie pokrojone w plastry jajko, przyprawić pieprzem i solą.
Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz