Dzień dobry!
Dziś szybkie i proste śniadanie, bo i masę obowiązków mam.
Jak powszechnie wiadomo jestem miłośniczką koktajli różnego rodzaju. Mlecznych, maślankowych, jogurtowych i innych.
To jest bardzo fajny sposób na rozpoczęcie czy zakończenie dnia, a przy tym może zastąpić jakąś słodkość.
Ponadto mili Państwo JAGODY wspomagają leczenie. Tak, tak. Mają właściwości bakteriobójcze i przeciwwirusowe. Świeże jagody jak i napary z ich liści działają podobnie do insuliny - regulują poziom cukru we krwi. Sok z jagód to antidotum na różnego rodzaju zatrucia, gdyż wychwytuje z organizmu wszelkie toksyny. Z kolei napary z suszonych jagód działają uspokajająco i przeciwbólowo.
Zachęcam gorąco do przyrządzania takich koktajli.
Moc serdeczności!
:-)
KOKTAJL BANANOWO-JAGODOWY:
- 2 banany.
- 2 łyżki jagód z syropu domowej roboty (w sezonie użyjemy dwie garście jagód).
- 0,5 litra mleka 2%.
PRZYGOTOWANIE:
2
banany obieramy i kroimy w plastry, wkładamy do blendera, dodajemy jagody, wlewamy mleko i blendujemy na jednolitą masę. Gotowy
koktajl przelewamy do wysokiej szklanki, na górę nakładam łyżeczkę jagód z syropem.
Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz