czwartek, 8 sierpnia 2013

Bagietka korzenna z pastą jajeczną.

Dzień dobry!

Dziś pomysł na szybkie, smaczne śniadanie.
Kocham jajka i wszystkie potrawy z nimi związane.
 Mogłabym je jeść na śniadanie, obiad i kolacje.

Nie przesadzajmy jednak. Urozmaicać sobie trzeba posiłki!
Więc od czasu do czasu z jajek rezygnuję ale nie dziś. 

Moc serdeczności.

:-)




BAGIETKA KORZENNA Z PASTĄ JAJECZNĄ:

- Bagietka korzenna (dostępna w sklepach Biedronka).
- 6 jaj.
- Majonez lub jogurt naturalny.
- Szczypiorek.
- Sól.
- Pieprz.

PRZYGOTOWANIE:

Jajka gotujemy na twardo. Po ich ugotowaniu, obieramy, ścieramy na tarce (grube oczka), siekamy szczypiorek, dodajemy do jaj. Następnie dodajemy majonez lub jogurt naturalny, solimy, pieprzymy do smaku. Wszystko razem delikatnie mieszamy. Gotową pastę nakładamy na grubo pokrojoną bagietkę korzenną.

Smacznego.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz