poniedziałek, 23 czerwca 2014

Zapiekana brzoskwinia z mozarellą.

Dzień dobry!

Dziś przekąskowo.
Między posiłkami czasami też się chce coś "wrzucić na ząb".
A ja bardzo lubię zjeść coś smacznego i zaspokajającego głód.
Przekąska nie zawsze musi być zimna i na jednego kęsa.
Może być również ciepła, na kęsów kilka, smaczna, sycąca.

Taką też chciałabym Wam dzisiaj przedstawić.
Od pierwszego "gryza" się zakochałam.
Soczysta, słodkawa, cudowna.

Moc serdeczności!

:-)


ZAPIEKANA BRZOSKWINIA Z MOZZARELLĄ:

- 1 mozzarella.
- 2 brzoskwinie.
- 1 jajko.
- Bułka tarta.
- Garść kiełków rzodkiewki.

PRZYGOTOWANIE:
 
Mozzarellę kroimy na plastry, brzoskwinię również. Na patelni podsmażamy brzoskwinię do miękkości. Plastry mozzarelli moczymy w jajku, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na patelni do uzyskania rumianego koloru. Na plaster brzoskwini układamy plaster mozzarelli, naprzemiennie. Tak by były 3 plastry brzoskwini i dwa plastry mozzarelli na porcję. Na wierzch nakładamy kiełki.
 
Smacznego.
 
 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz