Dzień dobry!
Coraz chłodniej.
Za oknami coraz szarzej.
Chociaż jesienne kolory troszkę tę szarość przełamują.
Zaczyna się sezon przeziębień.
Grypy.
Dbajmy więc o siebie.
Fundujmy swojemu organizmowi dawki witaminowe, nie tylko w postaci tabletek.
Połowa października za nami.
Jeszcze tylko 2 miesiące i ŚWIĘTA.
A wydawałoby się, że te poprzednie były nie tak dawno.
Czas leci nieubłaganie.
W tym roku jeszcze szybciej mi zleciał niż w poprzednim.
Pewnie to wynika z tego, że jest masa zajęć.
Pracy.
Codziennie coś.
I bardzo dobrze.
Niech się dzieje!
Moc serdeczności.
:-)
KOKTAJL Z MANGO I POMARAŃCZY:
- 1 dojrzałe średniej wielkości mango.
- 150 ml soku z pomarańczy.
- 100 ml maślanki.
- Garść czekoladowych kulek.
- Garść uprażonych migdałów.
PRZYGOTOWANIE:
Mango obieramy, kroimy na kawałki, wkładamy do blendera. Dodajemy sok z pomarańczy, maślankę, wszystko razem miksujemy. Jeśli konsystencja jest zbyt gęsta możemy dodać odrobinę wody. Przelewamy do szklanki. Na wierzch nakładamy czekoladowe kulki i migdały wcześniej uprażone na suchej patelni.
Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz