czwartek, 16 października 2014

Omlet z koktajlowymi pomidorkami, papryką i szczypiorkiem.

Dzień dobry!

Dziś szybki przepis na szybkie i smaczne danie. 
Omlety są najłatwiejsze, najpyszniejsze, najtańsze i najszybsze w wykonaniu.
Polecam każdemu, kto ma mało czasu a musi coś zjeść.
I nie koniecznie chce skończyć na fastfoodzie.

Rewelacyjne rozwiązanie dla studentów!
Którzy zazwyczaj czasu nie mają a i ich fundusze są bardzo ograniczone.
O ile mają patelnię, bo i z tym czasami u studentów ciężko. 

Ja potrawy "jajeczne" mogłabym jeść codziennie.
Uwielbiam jaja w każdej postaci.
To się raczej nigdy nie zmieni.

Moc serdeczności.

:-)


OMLET Z KOKTAJLOWYMI POMIDORKAMI, PAPRYKĄ I SZCZYPIORKIEM:

- 2-3 jaja.
- Garść pomidorków koktajlowych.
- Pół czerwonej papryki.
- Szczypiorek.
- Sól.
- Pieprz.

PRZYGOTOWANIE:

Jaja sparzamy gorącą wodą, wbijamy do miski, przyprawiamy solą pieprzem, roztrzepujemy. Siekamy szczypiorek, paprykę kroimy w kostkę, wrzucamy do jaj. Na rozgrzaną patelnię wylewamy masę jajeczną, przykrywamy, smażymy do lekkiego ścięcia się jaj. Pomidorki myjemy, przekrawamy na pół, wrzucamy na omlet, smażymy do całkowitego ścięcia się jaj.

Smacznego.
 
 
 
 
 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz