Dzień Dobry!
W tym tygodniu postanowiłam zjeść coś z gruszką w roli głównej.
Bardzo lubię gruszki a bardzo rzadko je jadam.
Dlaczego tak jest? Nie wiem.
Zawsze zapomnę kupić.
Albo zapomnę, że miałam kupić.
W każdym razie KUPIŁAM.
Mam GRUSZKI.
Będzie uczta.
Podpatrzyłam przepis na Kwestii Smaku.
Szybki.
Smaczny.
Oryginalny.
Niesamowicie łatwy.
Osobiście nie przepadam za tuńczykiem.
Ale w tej wersji jest po prostu najwspanialszy.
Odkryłam swoją miłość do niego.
Polecam na lunch lub kolację.
Dla siebie, rodziny, przyjaciół.
Mój prawie 6letni chrześniak zajadał się z apetytem.
Moc serdeczności!
:-)
BAGIETKA Z GRUSZKĄ I TUŃCZYKIEM:
- 1 półbagietka.
- Oliwa z oliwek.
- Tuńczyk w oliwie.
- 1 gotowana gruszka w syropie.
- Garść kapusty pekińskiej.
- Garść kukurydzy.
- Garść świeżego kopru.
- Garść orzechów włoskich.
PRZYGOTOWANIE:
Półbagietkę przekrawamy na pół. Skrapiamy oliwą. Układamy na rozgrzanej patelni grillowej. Przypiekamy z obu stron. Ściągamy. Odkładamy do wystygnięcia. Na bagietce układamy kapustę pekińską, kawałki tuńczyka, gruszkę pokrojoną na plastry. Posypujemy wszystko kukurydzą, koprem i orzechami włoskimi.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz