niedziela, 18 sierpnia 2013

Muffiny Snickers'owe.

Dzień dobry!

Ach słodkości, słodkości. Niby się nie powinno a kuszą.

Wyglądem, niezwykłym aromatem aż w końcu smakiem!

Moja zasada: Raz - NIE ZAWSZE.

;-)

Dlatego postanowiłam zrobić przepyszne muffiny z przepysznym batonem jakim jest SNICKERS.

Mam nadzieję, że się na nie skusicie - POWINNIŚCIE.

Moc serdeczności!

:-)



MUFFINY SNICKERS'OWE:

- 2,5 szklanki mąki pszennej.
- 0,5 szklanki cukru (drobnego).
- 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia.
- Szczypta soli.
- 60 gram roztopionego masła.
- 175 ml. mleka
- 2 jajka.
- 3 batony Snickers.
- Śmietana 36%.
- 2 łyżki cukru pudru.
- Syrop toffi.

PRZYGOTOWANIE:

W misce mieszamy ze sobą mąkę, cukier, proszek do pieczenia i szczyptę soli. W osobnej misce do mleka dolewamy roztopione masło i roztrzepane jaja, mieszamy. Następnie łączymy ze sobą składniki z obu naczyń. Batoniki kroimy na kawałki i dodajemy do ciasta. Formę do babeczek wypełniamy papilotkami i wypełniamy ciastem na wysokość 2/3. Pieczemy przez 25-30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. 
Kremówkę ubijamy na sztywno, pod koniec jej ubijania dodajemy cukier puder. Rękawem cukierniczym dekorujemy (ostygnięte) babeczki bitą śmietaną oraz syropem toffi. Na koniec możemy udekorować muffiny kawałkami batona Snickers.

Smacznego.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz