czwartek, 20 marca 2014

Mleko czekoladowe.

Dzień dobry!

Powoli robi się coraz cieplej.
Bywają chłodniejsze dni, jednak bez śniegu już, bez większych wiatrów czy ulew.
Nie wiem czy się cieszyć?
Kocham zimę.
Kocham jak jest mroźno.
Jak mój nos jest czerwony.
Jak pieką mnie poliki.
Kocham jak jest biało.

Cóż..
Nic jednak wiecznie nie trwa i chyba muszę zaakceptować, że przychodzą cieplejsze pory roku.
Wyjścia innego nie widzę.
A skoro coraz cieplej, to też coś na ochłodę się przyda.

Zapraszam zatem na mleko czekoladowe na zimno.

Moc serdeczności!

:-)



MLEKO CZEKOLADOWE:

- 200 ml mleka 3,2 %.
- 10 kostek czekolady.
- 1 łyżeczka cukru waniliowego.
- Śmietana 30%.
- Syrop czekoladowy.

PRZYGOTOWANIE:

Mleko podgrzać z cukrem, wrzucić połamane kostki czekolady. Wymieszać, mocno podgrzać i nalać do szklanek. Podajemy od razu, na ciepło, lub też schładzamy w lodówce i podajemy na zimno z dwiema łyżeczkami bitej śmietany i syropem czekoladowym.

Smacznego.
 

 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz